сніданок – балаліт, табулі в коржі ракак, хумус, млинці чебаб з фініковим сиропом; обід – салат фатуш та м'ясо бір'яні; вечеря – фалафель зі свіжими овочами.
Характерною особливістю арабською Національної кулінарії є використання баранини, телятини, козлятини, птиці, бобових, рису, овочів та фруктів. Страви з риби, яєць, кисломолочних продуктів, особливо сиру, що нагадує бринзу, займають особливе місце.
гузі Так, національною стравою у Дубаї вважається "гузі" – м'ясо ягняти з рисом і горіхами, "умм-алі" – молочний пудинг з родзинками та горішками, і "асида" – арабський десерт.
Ми рекомендуємо спробувати в Дубаях:
- Смажену рибу зі спеціями.
- Аль-мадруба – відварена густо посолена риба.
- Брики – пиріжки з начинками з риби, креветок та м'яса.
- Ферид – м'ясо, тушковане з картоплею та овочами.
- Гузі – м'ясо ягняти з горіхами та родзинками.
- Бір'яні – рис з курятиною або бараниною.