Що буде, якщо з'їсти суху квасолю?

Квасоля — У сирих бобах квасолі містяться білки лектини, що розщеплюються в процесі приготування на вогні. Не всі вони однаково токсичні, а деякі навіть корисні, але такі білки, як фітогемагглютинін, наприклад, здатні викликати розлад шлунка і кишечника всього однією жменю червоною квасолі.

Шкідливість квасолі білої хвороби підшлункової залози; підвищене газоутворення. Тим, хто не має проблем зі здоров'ям, продукт можна сміливо включати до свого раціону, але контролюючи норму.

Сира квасоля містить білки лектини, які під впливом високих температур повністю розщеплюються. Деякі лектини власними силами безпечно, проте, ті. які містить квасоля, у великій кількості дуже шкідливі. Найбільше їх у червоній квасолі.

Related Posts