Що буде, якщо випити стару заварку?

Фахівці не рекомендують пити вчорашній напій, так як він є ідеальним живильним середовищем для бактерій. Настояний чай багатий на кислоти і фтор, які допомагають при запаленні порожнини рота.

Остиглий чай не тільки втрачає свої корисні властивості, а й перетворюється на небезпечну зброю. Через окислення на поверхні з'являється плівка, що створюється з білкових молекул, кальцію, заліза, магнію, а також кофеїну, гуаніну та теофіліну.

А після того, як настій охолонув до 30°С, рідина перетворюється на привабливий живильний субстрат для грибів та інших мікроорганізмів. Через 2-3 дні життя цієї мікрофлори в заварнику з'являється пліснява, і чай дійсно перетворюється на отруту для людини.

Related Posts