На якому вогні топити жир із сала?

Робимо середній вогонь і під контролем продовжуємо топити сало. Коли побачите, що шматочки свинячого сала повністю вкриті жиром, робимо найменший вогонь і залишаємо посуд на плиті години на 1,5. У цей час можна буде спостерігати не дуже сильне вирування маси – так і має бути.

6. Топити сало слідує на малому вогні, щоб уникнути пригорання. У процесі топлення помішувати, домагаючись однорідності суміші.

Пожовкла старе сало зіслужить вам повторну службу, якщо перетопити його в смалець. Для цього наріжте сало на невеликі шматочки та посмажте на гарячій сухій сковороді до коричневого кольору. Шкварки можна подати до яєчні або дерун, а розтоплений смалець зі сковороди злийте в банку і зберігайте у холодильнику.

Але є невеликий секрет, застосовуючи який можна прибрати його. Перед перетопленням потрібно вимочити нутряний жир у трохи підсоленій воді мінімум 12 годин, а ще краще 2 доби. Не забуваючи при цьому періодично міняти воду, з брудною водою піде, і запах та залишки крові.

Related Posts