Куди можна додати базилік?

Відмінно поєднується базилік і з піцою та соусами для макаронів. У будь-якому вигляді його використовують при виготовленні соусів, кетчупів, підлив, різних заправок. Цю приправу додають до омлетів, салатів, страв з крабів. Сушеними подрібненими листочками базиліка можна покращити смак паштетів, ковбас, сосисок.2 Jun 2014

Молоде листя базиліка додають у закуски, салати та суміші для бутербродів. Зелень використовують при консервуванні та для приготування маринаду. Базилік поєднується зі стравами з м'яса, риби, овочів та бобових. Його додають до томатів, яєць, квашеної капусти, шпинату та сиру.

Кому не рекомендується вживати базилік Базилік не рекомендується для вживання вагітним жінкам, людям з психічними розладами та страждаючим від епілепсії. Від ароматної зелені краще утриматися гіпертонікам, діабетикам, хворим, які перенесли інфаркт чи інсульт.

Листя базиліка використовують і як самостійну закуску, і як приправу до салатів та супів. Базилік добре поєднується і з м'ясом – баранина, яловичина, птиця, та з овочами (особливо з томатами). Його додають також у маринади та соління. У деяких країнах вживають насіння базиліка, додаючи їх у напої, салати та супи.

Related Posts