Куди додають чебрець?

Додають у салати з картоплі та помідорів, страви з яєць, баранини, курки, макаронів, рису. Тимьян збагачує смак та аромат супів, бульйонів, борщів, а також світлих соусів. Служить ароматом для коктейлів, чаю. Висушену траву застосовують при консервуванні огірків.

Свіже листя чебрецю можна, можливо заварювати разом із чаєм для зняття стресу та зміцнення імунітету, додавши в напій м'яту або ромашку, ви лише посилите релаксуючий ефект. Олія «тимол» також використовується у виготовленні лікарських засобів проти кашлю та застудних запалень.

ЧАБРЕЦЬ (інша назва цієї трави – ТІМ'ЯН) має приємний сильний запах і пряний, злегка гіркуватий смаком.

Завдяки високому вмісту в чебреці антиоксидантів, мінералів (калій, марганець та ін.) та вітамінів, рослина здатна покращити стан серця. Відомо, що калій – сполука, яка може використовуватися для профілактики артеріальної гіпертензії та інсульту.

Related Posts