Куди додають артишок?

Вживання артишоків різноманітно – їх подають і як самостійну страву, і як гарнір, з ним роблять салати і піци, також його додають до пастів, тушкованим страв і пиріг. З артишоками готують навіть десерти та хліб. Артишоки подають і в гарячому, і холодному вигляді.

Які є артишоки?

  1. притримуємо овоч однією долонькою,
  2. другою рукою – вказівним та великим пальцями – акуратно відриваємо пелюстки (починаючи з тих, що знаходяться подалі від середини)
  3. їх м'ясисту частину макаємо в соус і безшумно висмоктуємо м'якоть.
  4. залишки ложем на спеціальне блюдце.

У артишока специфічний смак, який, можливо, здивує вас при першому знайомстві, але варто спробувати ще раз – і ви закохаєтесь назавжди! До речі, саме через це специфічне смаку – солодкуватого, з металевими нотками – артишоків бояться всі сомельє світу, адже до них неймовірно складно підібрати вино!

Related Posts