Коли потрібно додавати сіль при варінні макаронів?

Сіль необхідно додавати, коли вода починає закипати. Кількість солі – 10 г на 1 літр води. Солити макарони вже в процесі варіння не рекомендується.4 Nov 2021

Хоч час соління надає лише незначний вплив на час приготування їжі, рекомендується додавати сіль у киплячу воду. Це обумовлено тим, що в холодній воді кристали солі гірше розчиняються та тонуть. На дні каструлі можуть утворитися непривабливі плями через високу концентрацію солі на дні.

Вода, щоб варити макаронимає бути солоною: на кожен літр в каструлю потрібно покласти не менше 10 грамів солі. Справа в тому, що самі по собі макарони прісні, якщо покласти мало солі, блюдо вийде несмачним. Сіль макарони вбирають саме із води.

Для варіння пасти підійде будь-який вигляд солі, Окрім йодованої – вона надасть неприємного смаку. Ще один лайфхак: не виливайте воду з-під зварених макаронкраще додайте трохи в каструлю з соусом – це зробить вашу пасту набагато смачніше!

Related Posts