Коли можна їсти барбарис?

У 100 г ягід барбарису міститься трохи більше 34 ккал. Стиглий барбарис, що має безліч корисних властивостей, збирають у вересні.

Надмірне вживання барбарису, крім користі, може завдати шкоди – спровокувати запаморочення, нудоту, діарею, судоми. Вживати можна лише стиглі ягоди. Недозрілі плоди здатні викликати отруєння організму через підвищену концентрацію алкалоїдів.

При хворобах печінки, ревматизмі, запаленні сечового міхура і нирок слід вживати свіжі стиглі плоди. барбарису. У барбарисі міститься алкалоїд берберин, який має сильну жовчогінну властивість. Також ця речовина може допомогти позбутися алкогольної залежності та тютюнопаління.

Молоде листя, що містить яблучну кислоту, вживається в їжу у вигляді маринадів та салатів. У Середній Азії ягоди барбарису кладуть у начинку для купат, а висушені і потовчені в порошок ягоди – відмінна приправа до шашлику, бульйону з баранини та люля-кебаб.

Related Posts