Хто такі Кисельники?

Для отримання киселя у давнину заквашували вівсяне молочко (виходить при змішуванні з водою вівсяного борошна або при віджимі замоченої крупи), чому і сталося слово кисіль.

несолодка, кислувата драглиста страва з житнього, вівсяного, пшеничного або горохового борошна ◆ Відсутній приклад вживання (див. рекомендації). розг. в'язка, клейка, напіврідка маса ◆ Немає прикладу вживання (див.

Бувають також і несолодкі киселі: із овочів або гороху. Більшість киселів готують з додаванням цукру, в основному на картопляному крохмалі, а молочні та мигдальні – на кукурудзяному. Кисіль походить від російської сільської страви – брехуна, яку готували із заквашених злаків, звідси й назва – від слова «кислий».

Related Posts