Для чого зернова гірчиця?

Зернисту гірчицю використовують у кулінарії переважно для приготування заправок, маринадів і соусів. Так само готують печериці із зерновою гірчицею; вона чудово підходить для приготування м’ясних виробів (свинини, курки, курячої грудки). Додавши гірчицю в олію, можна заправити овочевий салат.

Зерна використовують для консервування грибів та овочів, а також як приправу в приготуванні м’ясних страв і гарнірів. Зерна можна потовкти й отримати таким чином звичайну гірчицю. Обсмажені цілком зерна додають до соусів. Також із насіння роблять гірчичну олію для смаження та заправки страв.

Насіння гірчиці є багатим джерелом мінералів, таких як кальцій, магній, фосфор і калій. Крім того, воно містить фолієву кислоту і вітамін А. Листя гірчиці є джерелом необхідних мінералів, включно з калієм, кальцієм, фосфором, магнієм, а також клітковини і вітамінів А, К і С.

Насіння гірчиці або столову гірчицю застосовують усередину як засіб, що сприяє виділенню шлункового соку і кращому перетравленню їжі, Гірчицю ковтають по 10 насінин I натщесерце за 30 хв. до їди, щодня збільшуючи цю порцію до 20 насінин. У разі печіння запивати теплою маслиновою олією або молоком.

Related Posts