Для чого потрібен шафран?

Шафран має сильний своєрідний аромат і гіркуватий пряний смак. Рильця шафрану використовують для забарвлення й ароматизації кондитерських виробів, у кулінарії, а також під час виробництва сиру, ковбас і лікерів. Як прянощі шафран вживається в дуже невеликій кількості.

Шафран надає стравам дуже характерного червонуватого кольору. Його можна додавати в десерти, в макарони, він добре пасує і до м’яса, і до риби, але найчастіше в Іспанії шафран кладуть у паелью.

Шафран допомагає в разі безсоння і депресії, він лікує запальні та інфекційні захворювання. Не дарма ця чудодійна пряність так славилася в стародавні часи. Її використовували для лікування багатьох хвороб, які не піддавалися лікуванню.

Шафран: користь для жінок Ба більше, шафран допомагає організму продукувати естроген – один із головних жіночих гормонів. Аромат спеції зменшує рівень тривожності, ефективно заспокоює та бореться з проявами депресії.

Related Posts