Для чого корисна риба короп?

М’ясо коропа дуже багате на цінні мінерали та вітаміни: у ньому містяться вітаміни РР і В12, сірка, йод, кобальт, фосфор, цинк і хром. Його вживання в їжу надзвичайно корисне для щитоподібної залози, травної та нервової систем, мозку, слизових оболонок, шкіри.

Як приготувати Покласти в каструлю і залити водою, щоб вона не покривала рибу приблизно на 1 см. Додати часник, лавровий лист, петрушку. Посолити за смаком, коли закипить вода. Варити з моменту закипання 12-15 хвилин.

М’ясо коропа на смак солодкувате і трохи нагадує яловичину, тому що в ньому багато крові. З інших переваг відзначимо насамперед низьку калорійність (112 ккал у 100 г) і легку засвоюваність.

Харчова цінність і хімічний склад "Короп".

НутрієнтКількістьНорма**
Вітамін А, РЕ20 мкг900 мкг
Ретинол0.02 мг~
Вітамін В1, тіамін0.14 мг1.5 мг
Вітамін В2, рибофлавін0.13 мг1.8 мг

Related Posts