М’ясо коропа дуже багате на цінні мінерали та вітаміни: у ньому містяться вітаміни РР і В12, сірка, йод, кобальт, фосфор, цинк і хром. Його вживання в їжу надзвичайно корисне для щитоподібної залози, травної та нервової систем, мозку, слизових оболонок, шкіри.
Як приготувати Покласти в каструлю і залити водою, щоб вона не покривала рибу приблизно на 1 см. Додати часник, лавровий лист, петрушку. Посолити за смаком, коли закипить вода. Варити з моменту закипання 12-15 хвилин.
М’ясо коропа на смак солодкувате і трохи нагадує яловичину, тому що в ньому багато крові. З інших переваг відзначимо насамперед низьку калорійність (112 ккал у 100 г) і легку засвоюваність.
Харчова цінність і хімічний склад "Короп".
Нутрієнт | Кількість | Норма** |
---|---|---|
Вітамін А, РЕ | 20 мкг | 900 мкг |
Ретинол | 0.02 мг | ~ |
Вітамін В1, тіамін | 0.14 мг | 1.5 мг |
Вітамін В2, рибофлавін | 0.13 мг | 1.8 мг |