Спочатку потрібно обсмажити котлети на сильному вогні до рум'яної скоринки з одного боку, потім – з іншого. Так котлети не втратять соковитість – сік залишиться усередині. 5. Смаживши з обох боків, потрібно зменшити вогонь до мінімуму і накрити сковороду кришкою.
Цибуля потрібен для зв'язування фаршу, для соковитості котлет. Якщо додавати сирий цибуля, то фарш повинен бути негайно перетворений на котлетиІнакше все закисне і пропаде. Навіть коли в кафе чи ресторані роблять люля, цибуля і зелень у фарш додають в останній момент, коли надійде замовлення.
Чому котлети стають гумовими Найчастіше виною бажання модернізувати рецептуру і виключити зі складу котлетного фаршу хліб, тертий овоч (кабачок, цибуля, морква) або манку та інші продукти. Також це може статися через зайвий яєчний білок, молоко тощо.