Форма келиха нівелює спиртуозність напою завдяки своїй формі, вузьке шийка дозволяє ароматам не вивітритися, стати більш концентрованими та насиченими. Товста ніжка допоможе не переборщити з нагріванням напою.
Найкращий варіант – тюльпаноподібні чарки під віскі. Односолодові сорти, "складні" для розуміння, краще пити з келихів Riedel, чия форма будяка допомагає відчути весь букет напою.
Склянка для віскі – Назви Shot glass. Універсальний варіант, придатний для більшості сортів віскі. Tumbler чи Highball. У тумблерах чи хайболах спиртне подають у барах.
Вони відрізняються широкою нижньою частиною та звуженим верхом – така форма концентрує аромат і дозволяє йому розкритися максимально повно. Келих тюльпан об'ємом 100-140 мл нагадує квітку на ніжці. віскі у нього слід наливати рівня розширення країв для концентрації напою у верхній частині келиха.