Чому в магазинах яйця зберігаються не в холодильнику?

Яйце має природну захисну плівку – так звану кутикулу, яка оберігає його від псування протягом 12 днів після кладки та захищає від проникнення патогенних мікроорганізмів, зокрема сальмонел. Тому протягом цього часу при кімнатній температурі яйця гарантовано не зіпсуються.Sep 20, 2020

Їх допускається зберігати при температурі не вище +20°C та не нижче 0°C. До їдалень відносяться яйцятермін придатності яких не перевищує 25 діб з дня сортування при температурі зберігання не вище +20°C і не нижче 0°C. При зберіганні столових яєць при температурі від 0°C до -2°C термін їх придатності становить 120 діб.

За словами експерта, яйця можна зберігати як в холодильнику, і поза ним. Проте слід пам'ятати, що за кімнатної температури курячі яйця зберігають свіжість 10-14 днів, а в холодильнику – Майже три місяці. При цьому тривале зберігання за низької температури зменшує корисні властивості продукту.

Якщо яйця зберігаються в холодильнику при температурі від 10 до 20 градусів та вологості повітря від 80 до 90 відсотків, то термін свіжості столових яєць становить 7-30 діб, а дієтичних – максимум один тиждень. Миті яйця можна, можливо зберігати трохи більше 12 діб.

Related Posts