Чому у дуріана такий запах?

Через з'єднання сірки. "Тухлу" складову забезпечують в основному сполуки сірки, а "фруктову" – етилові ефіри органічних кислот. Завдяки поєднанню цих запахів ми й сприймаємо дуріан як особливо смердючий плід.

М'якуш дуріана має надзвичайно ніжну консистенцію, а її смак може нагадувати одночасно горіхи, сир, заварний крем, поєднання банана, манго, ананаса та папайї, ваніль, суміш морозива, цибулі, полуниці та хурми.

Стиглий плід має дуже в'їдливий, солодкувато-гнильний запах, що нагадує запах часнику, тухлої цибулі, тухлої риби та каналізації, зберігання дуріана у закритих приміщеннях просто виключено. Плоди дуріананезважаючи на огидний запах, вважаються найбільш цінними у Південно-Східній Азії фруктами.

Related Posts