Чому сода не допомагає при печії?

Чи можна гасити печію содою? Нітак ви зробите собі тільки гірше. – Цього не потрібно робити через розвиток феномену «кислотного рикошету», який характеризується різким підвищенням вироблення соляної кислоти клітинами шлунка після закінчення дії соди, – пояснює Дмитро Карпенко.Apr 27, 2021

Підвищений вміст натрію, який потім всмоктується в кров, призводить до зсуву її кислотності у бік лугу, алкалозу та розвитку набряків. Це може бути небезпечним для людей із серцевою або нирковою недостатністю, для вагітних. Не намагайтеся гасити печію содою! Це малоефективно та в деяких випадках небезпечно.

Харчова сода. Приймайте її так: у склянці із теплою водою розчиніть чайну ложку соди. Пийте перед їжею або за перших ознак печії. Але будьте обережні: цим засобом зловживати не можна. Гранична доза – сім чайних ложок протягом 24 годин.

Як згадувалося вище, харчова сода діє як один з природних засобів від печії завдяки бікарбонату натрію. Так як харчова сода допомагає при печії? У неї лужний рН, який швидко нейтралізує надлишок шлункової кислоти, що викликає симптоми, імітуючи багато безрецептурних антацидів.

Related Posts