Чому шкідливо смажити на олії?

Крім іншого, у правильному харчуванні зазвичай рекомендується мінімізувати використання маргарину та соняшникової олії (як рафінованої, так і нерафінованої). Соняшникова олія порушує баланс омега-3 та омега-6 в організмі, а маргарин містить шкідливі для здоров'я трансжири.Oct 9, 2020

Незважаючи на присутність вітамінів A, P і E, соняшниковій олії спостерігається надлишок жирних кислот Омега-6 (шкідливих) на тлі майже повної відсутності Омега-3 (корисних). Так що для приготування їжі його використовувати, напевно, таки не варто.

Коли ви смажите або печете щось (загалом піддаєте їжу високому температурному відпрацюванню) молекулярні структури жирів і олій, які ви використовуєте змінюються. Відбувається процес окислення та на виході формуються альдегіди ліпідні пероксиди.

Скажімо відразу, на соняшниковій олії смажити все ж таки не так небезпечно, як на багатьох інших. Справа в тому, що для смаження потрібно використовувати масло з точкою димлення понад 180 градусів. У соняшникової олії точка димлення – 232 градуси. Також підійде для смаження оливкова, кукурудзяна та кокосова масло.

Related Posts