Чому шкідливо їсти каші?

Справа в тому що крупа містить багато фітатів (форма фітинової кислоти) – дані речовини погано піддаються перетравленню. Тому, перебуваючи у шлунково-кишковому тракті, фітати знижують засвоюваність корисних та необхідних для нормальної роботи організму поживних речовин – мінералів, крохмалів, білків, жирів.10 Aug 2020

До найбільш шкідливих каш на молоці варто віднести манку. Калорійність молочної манної каші перевищує енергетичну цінність деяких десертів та провокує стрибки інсуліну в крові. Наприклад, у 100 г манною каші – 173 ккал, а в такій кількості шоколадного пудингу – 150 ккал.

«У зернових продуктах, у тих же кашах, білки не засвоюються, бо не збалансовані за амінокислотним складом. Там не вистачає лізину, а якщо лізину мало, все інше не засвоюється. Щоб білки із зернових засвоювалися, каші треба готувати на молоці, де лізину надлишком. Або зробити гречану кашу із сиром.

Каші, мюслі, смузі, свіжі соки … ми звикли думати, що саме вони корисні на сніданок. Але ні, вони, навпаки, шкідливі. Наприклад, каші і мюслі підвищують цукор у крові, лікарі називають їхньою «вуглеводною бомбою», після якої почуття голоду з'являється задовго до обіду.

Related Posts