Чому потрібно їсти зелені банани?

Зелені плоди містять більше калію і вітаміну С, можуть «в'язати рот», оскільки крохмаль у них ще не перетворився на цукор, а отже, глікемічний індекс у них нижчий, ніж у стиглих. Однак у міру дозрівання в бананах накопичуються корисні антиоксиданти, а також збільшується калорійність.

У зелених Банани багато клітковини, пектину, калію, вітамінів А, С, B6. Харчові волокна нормалізують роботу кишечника, допомагають знизити рівень цукру на крові. Вітамін A корисний для органів зору. Калій нормалізує серцевий ритм, підтримує водний баланс організму.

Компанії, які займаються постачанням бананів, стверджують, що вживати в їжу потрібно повністю жовті банани, а також ті плоди, шкірка яких покрита невеликими коричневими плямами. Але зелені банани не завдадуть жодної шкоди здоров'ю.

У більш зрілих бананах більше не лише цукру, а й клітковини. Вони більше, ніж зелені багаті вітамінами та мікроелементами, у тому числі тими, що мають протипухлинні, протимікробні властивості. Зелені плоди мають невелику сечогінну властивість, а зрілі – проносну. Ліванцова радить з'їдати на день 1-2 банана.

Related Posts