Чому падають паски?

Місце, де підходить тісто, має бути тихим і віддаленим від вітру та протягу: будь-який шум, бавовна та легкий подих вітру призведуть до того, що тісто осяде. Під час випікання намагайтеся не відчиняти дверцята духовки. Здобна випічка не любить, коли її “турбують”, і під час потрапляння в духовку повітря пишна паска опадає.

Майте на увазі, що що більша паска, то меншою має бути температура і довшим час випікання. Тому не варто ставити разом велику паску і маленькі. Якщо тісто провалюється в середині, у чому проблема? Тісто просто не пропеклося.

Щоб паска не опала, раджу в середину заповненої форми встромити дерев’яну паличку – так і пекти; як це працює, я не розумію, але факт, паски не опадають. Перші півгодини випікання духовку в жодному разі не можна відкривати. Хвилин за десять до готовності можна змастити верх пасок жовтком.

Related Posts