Чому не застиг холодець і що робити?

Пункт №6 – Якщо холодець не застиг Кладете лапки в проціджений холодний (!) бульйон (мінімум 300 г на 1 л), доводите до кипіння, варите 4 години. Якщо часу немає – то на жаль, готовий желатин.

25 грамів желатину йде на 1 літр холодцю. Візьміть необхідну кількість порошку і розчиніть у невеликій кількості теплої води (на 25 г 100 мл) і так залиште набухати на 20 хвилин. Після цього набряклий желатин потрібно всипати в каструлю з перекип’яченим холодцем, який охолов до 60 градусів.

Агар-агар (від малайск. agar – желе), або просто агар, являє собою рослинний замінник желатину, який отримують шляхом екстрагування з червоних і бурих водоростей, які ростуть у Тихому океані, а також у Чорному і Білому морях.

Related Posts