Чому не треба замочувати горіхи?

Замочування не допомагає позбутися фітинової кислоти, яка заважає засвоювати залізо, кальцій, цинк та інші мінерали з горіхів. Але це не означає, що є горіхи безглуздо. У них все одно залишається достатньо білка та інших корисних для здоров'я речовин.1 Sept 2022

«Замочити – значить, вимкнути біозахист» – У горіхах є Антинутрієнти. До них відносяться: лектини, фітинова кислота, дубильні речовини, гойтрогени, оксалати та ціаногенні глікозиди. Це речовини, які при попаданні в наш організм у надмірній кількості порушують процеси травлення та засвоєння корисних речовин.

За словами експерта, не потрібно замочувати їх у воді, хоча поширений міф про те, що після цього вони краще засвоюються. — Дослідження, що проводилися на цю тему, показують, що після замочування горіхів зниження фітинової кислоти, через яку погано засвоюються мікроелементи, знижується несуттєво.

Термін замочування для фундука, кедрових, грецьких горіхів, гарбузового та лляного насіння – не менше 7 годин. Мигдаль, пекан, макадамія, бразильський горіх – 8 – 12 годин, зі зміною води. Для кеш'ю – 3-6 годин. Однак якщо перетримати, у цих горіхів зіпсується смак.

Related Posts