Чому не можна перезаморожувати м'ясо?

Розморожувати м'ясо у гарячій воді А чому у гарячій воді розморожувати м'ясо не можна, ми пояснимо. Перепад температури в такій ситуації виявиться надто різким. У результаті фарш чи філе залишиться крижаним усередині, а по краях звариться. Крім того, корисні мікроелементи та вітаміни залишать продукт задовго до приготування.

Спосіб ефективний та безпечний, але дуже довгий за часом. На відкритому повітрі. М'ясо залишають на відкритому повітрі, у поліетиленовому пакеті до повної розморожування. Мінусом цього способу є те, що вже через пару годин на відкритому повітрі починають розмножуватися бактерії.

Холодні температури стримують зростання агентів інфекційних захворювань, включаючи бактерії E. coli, тоді як при різкому відтаванні м'яса у теплому середовищі їх чисельність зростає приблизно вдвічі, що може призвести до різних розладів травлення.

Не розморожуйте м'ясо у теплі на повітрі, тому що в процесі розморожування відбувається активне розмноження бактерій і мікробів усередині та на поверхні продукту.

Related Posts