Чому не можна їсти баклажани?

Кому насамперед варто є баклажани: цей продукт безперечно варто включити в меню людям з підвищеним холестерином, тим, хто страждає від хвороб серця та судин, а також тим, хто хворіє на діабет. Кому баклажани є не можна: у баклажанах багато солей та ефірів щавлевої кислоти – оксалатів.

соланіну У перестиглих баклажанах, які відрізняють насиченим чорним кольором шкірки, міститься велика кількість алкалоїду – соланіну. Саме цей отрута надає баклажанам відому всім гіркоту. Чим стигліша ягода, тим більше в ній соланіну.

Баклажани перешкоджають утворенню холестерину. Ці плоди дуже корисні людям похилого віку, вони хороші в терапії і для профілактики атеросклерозу, серцево-судинних захворювань, що супроводжуються набряками. Дієтологи рекомендують вводити в раціон баклажани людям з кишковими та шлунковими захворюваннями.

Related Posts