Чому не можна їсти багато буряків?

Цей овоч потрібно виключити людям із захворюваннями нирок та сечового міхура. Щавлева кислота у складі буряка може нашкодити при сечокам'яній хворобі. У коренеплоді багато цукру, тому його необхідно обмежити діабетикам. Не рекомендується продукт при гастриті.Aug 4, 2021

Крім того, в буряках міститься багато хлору. Через це часте вживання цього овочу може спровокувати зайве подразнення слизової оболонки, першіння в горлі. Якщо печіння довго не минає, є ймовірність розвитку алергічної реакції. Є та небезпечні поєднання.

Буряк багата на клітковину. Тому є її кожен день (Якщо вам подобається її смак) навіть корисно. Одна чашка сирого буряка (трохи більше 130 грамів) містить 3,8 г клітковини (при нормі в день близько 30 г).

Вводити продукт до раціону потрібно поступово, не надто захоплюватися – достатньо близько 100-150 г сирої буряків на день. Коренеплід потрібно натерти на тертці, бажано дрібної, додати інші овочі, наприклад моркву, капусту, зелень, цибулю.

Related Posts