Чому мед стає дуже жорстким?

Глюкоза та інші домішки, що містяться у свіжому меді (наприклад, пилок), утворюють так звані центри кристалізації – точки, навколо яких збираються інші молекули глюкози.. Так утворюються кристали, які починають осідати, поступово змінюючи структуру меду.

Мед містить щонайменше 60 (зазвичай, щонайменше 70) % цукрів. Така кількість цукрів здатна розчинятися в наявній меді воді, але з часом кристалізується. Тому саме час – це головний фактор, що визначає консистенцію. меду. Чим довше мед стоїть, тим більше він в'язкий, густий.

Кристалізація меду Як би нам не подобався свіжий рідкий мед, таким натуральний мед залишається недовго, через 1-12 місяців, як кажуть у народі, мед зацукровається, осідає, густіє, а правильно сказати відбувається кристалізація меду.

Мед зацукровається, так як у його складі є глюкоза, фруктоза та сахароза. Глюкоза має властивість кристалізуватись – цей процес і призводить до того, що мед сідає і зацукровається.

Related Posts