Чому м'ясо треба розморожувати у холодній воді?

Розморожування в холодній воді нижче 5 градусів за Цельсієм відбувається швидше і є безпечнішим – вода передає тепло набагато ефективніше, ніж повітря.

А чому в гарячої води розморожувати м'ясо не можна, ми пояснимо. Перепад температури в такій ситуації виявиться надто різким. У результаті фарш чи філе залишиться крижаним усередині, а по краях звариться. Крім того, корисні мікроелементи та вітаміни залишать продукт задовго до приготування.

Найкращий та безпечний спосіб – розморожування м'яса у крижаній водіоскільки при цьому воно залишається холодним, не втрачає свіжості і одночасно розморожується. Якщо шматок м'яса досить великий, і ви маєте достатній час, найкраще розморожувати його у холодильнику.

Не використовувати гарячу воду Більше того, поспіхом ми можемо навіть залити його окропом. Однак розморожувати м'ясо у гарячій воді не можна! Проблема в тому, що для м'яса буде надто різким перепадом температур.

Related Posts