Сир можна Використовувати у час діб, головне – це кількість з'їденого препарату. Оптимальні варіанти – є сир на сніданок, на вечерю або як легкий перекус перед сном.
Це відбувається через те, що білок, що міститься в ньому, може засвоюватися і метаболізуватися як вуглевод. Тоді розгойдуватиметься механізм регуляції глюкози, а це може призвести до підвищення жирової маси тіла. Тому нутриціолог рекомендує є сир до 16:00, а увечері віддати перевагу іншим стравам.
Сир – це відмінне джерело селену, мікроелемента, який відіграє важливу роль у роботі щитовидної залози, а також знижує загальний рівень окислювального стресу в організмі. Для надниркових залоз та центральної нервової системи. Сир входить до списку продуктів, багатих на триптофан.