Чому італійці їдять макарони аль денте?

«В Італії тільки аль денте і ніяк інакше. Це корисно для травлення. По-перше, так продукти зберігають у собі більше корисних властивостей. По-друге, коли в пасті чи рисі багато води, блюдо стає важким, його важко переварити і залишається почуття тяжкості».

al dente – "На зуб"; вимовляється аль Денте) – стан кулінарної готовності макаронних виробів або рису як тверді при укусі. У сучасній італійській кулінарії цей термін означає ідеальну консистенцію макаронних виробів і має на увазі короткий час приготування.

З італійської "al dente" перекладається як "на зуб" або "на укус". Це значить, що продукт, приготований у такий спосіб, повинен мати тверду серцевину, або стрижень, якщо так можна сказати.

Related Posts