Чому чорний рис забарвлює воду?

Антоціани захищають організм на клітинному рівні. Саме вони частково розчиняються при замочуванні і при варінні рису, тому вода (як і, наприклад, при варінні буряка або чорничного компоту) набуває червонуватого забарвлення. Їсти такий рис не тільки абсолютно безпечно, а й навіть дуже корисно!

Щоб приготування було швидким, а страва вийшла смачною, необхідно чорний рис замочити. Найкраще це робити на ніч, так зерна розбухнуть і швидко приготуються. Попередньо рекомендується крупу ретельно промити, щоб рідина стала прозорою, а тільки потім заливати для замочування.

Чорний рис багатий на антоціани. Антоціани – рослинні пігменти, що відповідають за темно-фіолетове і темно-червоне забарвлення багатьох фруктів, зерен і коренеплодів.

Вузькі, наче голки, зерна північноамериканського дикого рису відрізняють його від чорного, що має більш огрубілі та короткі зерна. Дикий рис – це рис категорії “А+”, він довший і дорожчий за культивовані різновиди. Зерна чорного рису менш щільні й потребують, максимум, 30 хвилин для повного приготування.

Related Posts