Визначити готовність бісквіту модно візуально та тактильно. Він підрум'янюється зверху, при легкому натисканні пальцем на ньому не залишається вм'ятини. Можна також проколоти паличкою або зубочисткою – суха – значить пропекся. Готовий бісквіт треба залишити у духовці ще на 10-15 хвилин.
Чому верх бісквіту липкий Ваш бісквіт вийде липкимякщо ви виставите занадто низьку температуру випікання. Оптимальна температура випікання бісквіту – 180-200 градусів. За температури випікання 150-160 градусів бісквіт буде липким.
Структура бісквіту досить ніжна, тому при різкому охолодженні лопаються бульбашки з повітрям. Саме вони змушують корж бути пишним, гарним та високим. Вирішується проблема досить просто: треба залишити основу прямо у формі всередині духовки, щоб бісквіт не осел.