Чому білок гниє в організмі?

Білок переробляється за допомогою спеціальних ферментів, у результаті утворюються токсичні та нетоксичні продукти його розпаду.. Називається цей процес анаеробна ферментація, або "гниття білка". Однак організм знешкоджує токсичні сполуки і позбавляється їх природним шляхом.15-Oct-2020

У процесі травлення ферменти руйнують спожиті білки до амінокислот, що використовуються для біосинтезу власних білків організму або зазнають подальшого розпаду для отримання енергії.

Порушення перетравлення білка можуть розвиватися при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, що супроводжуються недостатньою продукцією травних соків, наприклад, при атрофічних гастритах зі зниженою секреторною функцією.

Так, дефіцит білка проявляється:

  • сухістю та блідістю шкірних покривів;
  • зниженням тургору (тонусу) шкіри;
  • передчасною появою зморшок;
  • депігментація шкіри;
  • розвитком прихованих набряків;
  • сухістю, витонченням, ламкістю волосся, надмірним їх випадінням;
  • ламкістю, розшаровуванням нігтів.

23-Jan-2020

Related Posts