Білок переробляється за допомогою спеціальних ферментів, у результаті утворюються токсичні та нетоксичні продукти його розпаду.. Називається цей процес анаеробна ферментація, або "гниття білка". Однак організм знешкоджує токсичні сполуки і позбавляється їх природним шляхом.15-Oct-2020
У процесі травлення ферменти руйнують спожиті білки до амінокислот, що використовуються для біосинтезу власних білків організму або зазнають подальшого розпаду для отримання енергії.
Порушення перетравлення білка можуть розвиватися при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, що супроводжуються недостатньою продукцією травних соків, наприклад, при атрофічних гастритах зі зниженою секреторною функцією.
Так, дефіцит білка проявляється:
- сухістю та блідістю шкірних покривів;
- зниженням тургору (тонусу) шкіри;
- передчасною появою зморшок;
- депігментація шкіри;
- розвитком прихованих набряків;
- сухістю, витонченням, ламкістю волосся, надмірним їх випадінням;
- ламкістю, розшаровуванням нігтів.
23-Jan-2020