Молоко, кефір, йогурт, сир – все це чудові джерела білка, які замінюють м'ясо та рибу. Незважаючи на тваринне походження, у цих продуктах міститься невелика кількість пуринів. Вживання великої кількості рідини допомагає уникнути надмірного відкладення кристалів у суглобах.
При хворобах нирок, підвищеної кислотності шлунка, виразці, подагрі, гастриті не слід вживати пшоняну кашу.
При подагрі виключаються всі продукти, багаті на пурини: бобові, квасоля, горох, соя, щавель, шпинат, томати, субпродукти (нирки, печінка, легені, мізки), раки, дичина, жирні сорти риби, м'ясо молодих тварин (телятина, молода баранина, кури – бройлери) консерви з м'яса та риби, сосиски, сардельки, ковбаси, шашлик, пиво, …
Хворим подагрою можна є м'ясо з малою концентрацією пуринів.Дозволено такі сорти:
- курка;
- кролик;
- качка;
- індичка.
Nov 8, 2021