Чим закривають банки на зиму?

Стерилізація банок у киплячій воді за допомогою пари У велику каструлю з широким дном налити гарячу воду, встановити решітку для варіння на пару або сито. Потім помістити всередину попередньо вимиті банки горлом вниз і кип'ятити 1-літрові 10 хвилин, 3-літрові – 15 хвилин. Використовувати для подальшої консервації одразу.

Ось тоді нам на допомогу прийде звичайна повітряна кулька. Надуємо до середнього розміру, прикладаємо на банку і випускаємо все повітря, одночасно обтискаючи шийку. Кулькові треба лише трохи допомогти — далі він упорається сам. Щільно і міцно «сяде» на місці, що бракує кришки.

Машенька – автоматична закочувальна затискна машинка для швидкого закривання. банок при консервації. Простий пристрій, швидкість затиску, ніяких зазубрин. У сезон домашніх заготовок закочення стає незамінним інструментом.

Related Posts