Чим відрізняється лосось від сьомги та форелі?

Форель – менше розміром, ніж сьомга. Довжина її сягає 1 м, маса до 20 кг; в основному – 20-30 см завдовжки і важить 400-600 г. Має менше жирових прошарків, відповідно не така калорійна як інші лососеві. М'ясо не таке яскраве, як у сьомги, і змінює колір при обсмажуванні (біліє).Aug 12, 2014

Відрізняються вони і формою голови. У форелі вона маленька і округла, а сьомга а має гостру морду і велику голову. Луска у сьомги значно більше, ніж у фореліАле розмір луски залежить від самого виду риби. Якщо ви купуєте вже оброблену рибу, слід звернути увагу на колір м'яса.

М'ясо форелі завжди червоне на відміну сьомги. Вона втрачає колір при термообробці та заморожуванні. Заморожена червона риба світлішає через сильне охолодження. Відрізнити філе червоної риби можна за кольором: у форелі — червоний чи червоно-жовтогарячий, у сьомги — світло-рожевий ближче до помаранчевого.

Відмінність лише одна: сьомга – це лише один із представників підродини лососевих, а лосось це поняття ширше, яке включає такі види червоних риб, як сьомга, форель, кижуч, горбуша і т. д. Тобто, сьомга і лосось – Це дві назви однієї і тієї ж риби.

Related Posts