Чим відрізняється їстівний та неїстівний каштан?

У народі обидва дерева прозвали каштанами за зовнішню схожість гладких коричневих горішків. До дозрівання вони укладені в оболонки (плюски), які відрізняються лише тим, що у каштана їстівного вона бура з частими колючими шипами, а у кінського каштана – зелена з гострими горбками.

Основні відмінності кінського і їстівного каштану: – Суцвіття; – смак плодів: у кінського каштана вони гіркі, у посівного – солодкуваті; – Кількість плодів у горішку. – Зовнішня оболонка плюски: у кінського каштана вона яскраво-зеленого кольору з невеликими горбками, а у посівного – бура, з довгими шпильками.

Самі їстівні горішки зовні трохи схожі на плоди каштана кінського. Це великий плескатий (іноді майже плоский) горіх з тонкою темно-коричневою шкаралупою. Ядро у такого каштана біле з солодкуватою м'якоттю – у підсмаженому вигляді його смак нагадує суху, розсипчасту картоплю.

У їжу придатні плоди кількох видів Каштана посівного, японського та китайського м'якого. Кінський каштан дуже схожий на їстівні види, але їсти його не можна через вміст отруйних речовин. Харчова цінність на 100 г Калорійність розрахована для сирих продуктів.

Related Posts