У деяких регіонах напій закушують солодкими стравами, наприклад, чурчхеллою, на сході Грузії – солоними. В Абхазії чачу закушують усім, що є на столі. Проте, найкраще чачу закушувати традиційними грузинськими стравами, м'ясом, шашликом, фруктами та овочами, салатами.
Чача – Універсальний алкоголь, який чудово поєднується з овочами, сирами, м'ясом, фруктами, солодким. З останнім потрібно бути обережним — якщо закушуватимете тільки солодощами, дуже швидко вийдете з ладу.
Чача – це вид бренді, який є одним із найміцніших алкогольних напоїв. Традиційно її роблять із недозрілого винограду або макухи сортів Ркацителі, Ізабелла або Акачич. Але деякі винороби роблять напій і з фейхоа, аличі та мандаринів.
За традицією чачу п'ють маленькими порціями (25-50 грам) перед обідом, обов'язково закушуючи. Чим закушувати, кожен вирішує для себе – у Грузії немає єдиної традиції щодо цього. В одних місцях її закушують солодощами, в інших соліннями, в третіх м'ясом, четвертих запивають сухим вином.