Чим небезпечний кисіль?

Але й шкода у киселя також є: Напій багатий на вуглеводи і може призвести до набору ваги.. Через велику кількість цукру у складі він протипоказаний діабетикам. Може виникнути алергічна реакція, якщо пити кисіль, виготовлений із магазинного порошкового напівфабрикату.

Сучасні варіанти киселя більше нагадують десерт: велика кількість смакових добавок і цукру перекриває корисні властивості. Саме через останній кисіль не рекомендований людям з цукровим діабетом і таким, що худне. У цьому випадку корисну альтернативу можна легко приготувати вдома.

Молочний кисіль швидко насичує та вгамовує голод. У ньому міститься більше кальцію, ніж у інших видах киселя. Молочний кисіль також корисний для травлення: він нейтралізує кислотність шлунка та покращує роботу ШКТ.

З раціону виключають рисову, манну каші, макарони та вермішель, картопляне пюре, кисіль, ріпу, редьку, щавель, молоко, каву, міцний чай, шоколад, оскільки ці продукти уповільнюють випорожнення кишечника.

Related Posts