Чим корисні сирі печериці?

Печериці містять білки, вуглеводи (клітковину і цукор), мінеральні речовини (залізо, калій, цинк, фосфор) і вітаміни: E, D, B. Печериці мають антибактеріальну і протипухлинну активність. Вживання печериць знижує ризик захворювання на атеросклероз і зменшує рівень холестерину в крові.

Тому тепличні гриби можна без побоювання вживати в їжу в сирому вигляді: додавати в салати, використовувати як начинку, або, за бажання, їсти як самостійну страву. При цьому не можна забувати про санітарно-гігієнічні правила обробки продуктів під час приготування холодних свіжих закусок і салатів.

Пухкі, м’які, темні гриби з вираженим запахом гнилі потрібно викинути відразу ж. Вживати їх у їжу не можна. Свіжий печериця має білий, світло-коричневий або бежевий капелюшок, він пружний і твердий, з матовим блиском.

Related Posts