Чим корисне борошно із твердих сортів пшениці?

Борошно із твердих сортів пшениці містить вітаміни групи В, вітамін РР, Е, а також залізо, калій, натрій, марганець і фосфор. У ній високий вміст харчових волокон.

Борошно з твердих сортів пшениці

  1. Ідеально підходить для приготування макаронних виробів, тонкої піци, запашного хліба або чіабатти. …
  2. Має порівняно низький глікемічний індекс, тому повільно засвоюється організмом і, розщеплюючись, не встигають осідати у жировій тканині.

Тверда пшениця відрізняється підвищеним вмістом білка. Добре підходить для отримання хлібних сортів борошна. Крохмальні зерна тверді і не кришаться у процесі помелу. М'яка пшениця має м'який ендосперм, крохмальні зерна добре кришаться при перемелюванні.

Чим цільнозернове борошно відрізняється від звичайної зерно пшениці складається з оболонки, ендосперму та зародка. У процесі переробки зерна у звичну борошно оболонка і зародок видаляються, залишається лише багатий на білок ендосперм. У цільнозернове борошно залишається повністю або частково і оболонка (висівки), і зародок.

Related Posts