Для прискорення пророщування насіння мікрозелені соняшник можна замочити в питній (не кип'яченій) воді на кілька годин (можна на ніч) у керамічному або скляному посуді. Бажано прикрити тарілку кришкою.
Як правильно замочувати горіхи та насіння?
- Використовуйте керамічну або скляну посудину.
- Заливайте чистою водою кімнатної температури у співвідношенні 1:2.
- Підсоліть воду (бажано нерафінованою сіллю).
- Вимочуйте горіхи щонайменше 7 годин.
- Змінюйте воду кожні 12 годин.
Для замочування, Як правильного способу пожвавити і полегшити засвоєння товару, необхідно всього пара найпростіших пунктів: час і вода. Замочування нейтралізує інгібітори ферментів та запускає формування власних, живих ферментів, які покращують засвоєння зерен, бобів та цілісних каш.