Чи потрібно солити рибу під час варіння?

При відварюванні риби воду слід солити рясніше, ніж при варінні м’яса та інших продуктів. Якщо ви смажите рибу і ваш екземпляр – це риба ніжна, водяниста, така, якій не завадить стати щільнішою, то посоліть її за годину до смаження.

Те саме стосується і приготування відвареної риби, юшки чи овочевого бульйону: спочатку солимо воду, а вже потім кладемо рибу чи овочі. Деякі господині, однак, вважають, що правильно солити рибний бульйон через п’ять хвилин після того, як з нього зняли піну.

“Бульйони радять солити на початку варіння. У м’ясі існують так звані солерозчинні білки, які під час варіння переходять у воду тільки за наявності солі. Тому бульйон треба солити одразу, але помірно, радше недосолювати, бо якщо посолити сильно, то потім суп може виявитися пересоленим.

Посол риби – це ефективний і досить простий метод консервування за допомогою солі. Після засолу смак рибки змінюється, і вона повністю втрачає присмак сирого м’яса. Солити можна цілі риб’ячі тушки або окремі шматочки. Приготувати солону рибку можна і в домашніх умовах.

Related Posts