Чи потрібно розморожувати філе риби перед смаженням?

Перед приготуванням рибу необхідно розморозити так, щоб максимально зберегти її поживну цінність. Порада наших технологів: у жодному разі не кладіть морожену тушку або філе риби в теплу або гарячу воду. За температури вище 40°С структура білка м’язових тканин починає руйнуватися.

Заморожену рибу на сковорідку класти не варто: лід гарантовано охолодить олію і поверхню сковорідки, і нічого доброго не вийде: риба втратить сік, звариться і розвалиться на шматки.

Не розморожуючи, можна приготувати порційне філе горбуші, відправивши його з морозилки на сковороду. Якщо йдеться про цілу тушку великого лосося, то спосіб не підійде. Стейки, філе, рибну нарізку перед обсмажуванням в олії або на грилі краще розморожувати.

Related Posts