Чи потрібно кип'ятити воду перед картоплею?

Очищені бульби слід варити в киплячій воді. Пов'язано це правило з тим, що опущена в киплячу воду картопля покривається крохмалем і зберігає чи не всі вітаміни. Водночас температура води не впливає на смакові властивості готової страви.

Найчастіше люди заливають картопля холодною водою. В результаті в процесі варіння він втрачає більшу частину поживних речовин. Більш правильним рішенням буде класти сирий картопля в киплячу воду і солити її, тільки коли він стане м'яким, радить автор матеріалу.

Як говорить народна мудрість: якщо чекати, коли чайник закипить, він не закипить ніколи. Але варто тільки на секунду відволіктися, як страви так і норовлять википіти або підгоріти. Все це стосується і картоплі. Іноді вже все готове на обід, а її чекати ще 40 хвилин.

Related Posts