Чи можна вживати куркуму у сирому вигляді?

Свіже коріння куркуми в натертому вигляді використовується насамперед у тайській кухні. Дрібнонарізана куркума, як інгредієнт для салатів, сироїдчих та інших страв – мабуть, найкращий варіант її використання. З куркуми можна приготувати чай чи популярний куркума-латте.

Свіжу куркуму можна додавати в будь-які м'ясні страви для кольору та аромату, в овочеві рагу, до бобових, особливо сочевиці та квасолі. Дуже добре додати трохи тертого кореня до рису при варінні, а також до картоплі.

Як пити куркуму з водою Простіше простого. На склянку теплої води (40-50 градусів) додайте 1/2 чайної ложки куркуми (добова доза не повинна перевищувати 3 грамів). Цей ранковий коктейль можна присипати чорним перцем – він каталізує дію куркуміну (робити це варто, тільки якщо у вас немає проблем із ШКТ).

Бажано випивати склянку води з куркумою вранці відразу після пробудження. Щоб не витрачати час з ранку, можна приготувати напій з вечора і залишити його на тумбочці. Оптимальна температура води – кімнатна або тепла (до 40 °C).

Related Posts