Чи можна використовувати прострочений пектин?

Прострочений пектин втрачає свої властивості, використання його небажане.

Термін зберігання: 36 міс. Пектін – гелеутворюючий компонент, що використовується як загусник і стабілізатор у приготуванні начинок для десертів – кулі (соусів), конфі (конфітюрів та джемів), компоті (начинки зі шматочками ягід та фруктів), мармеладу тощо.

Пектін з фруктів має безліч корисних ефектів для людського. організму: покращує перистальтику товстої кишки; позитивно впливає на мікрофлору кишківника; виводить із організму шлаки та токсини; знижує рівень цукру у крові; покращує кровообіг; знищує патогенні бактерії.

Не можна переварити желе або джем, що готується з промисловим пектин, так як від тривалого впливу високих температур він втрачає свої желюючі властивості. Страви з пектин готують швидко та на сильному вогні. Щоб продукт не пригорів, під час варіння необхідно його постійно перемішувати.

Related Posts