Чи можна відкривати духовку під час випікання безе?

Перші хвилин 40 не рекомендую відкривати духовку (Тим більше, безе ще точно не готове!). Безе готове повинно бути сухе зверху, і проткніть зубочисткою, до нього нічого не прилипає. Готове безе має бути повітряним, ніжним, має просто танути в роті, і при цьому бути і крихким, і розсипчастим. May 31, 2013

Врахуйте, чим більше цукру ви поклали, тим щільніше вийде меренга і тим нижче має бути температура. Відкривати дверцята духовки під час випікання не можна, інакше меренга осяде.

Безе, Яке всередині тверде, не дбає, а висушується. Сушити його треба мінімум 2 години (якщо безе велике – то довше) при температурі 80-100С. Тоді воно залишається білим, а всередині стає твердим.

Ви завжди можете легко перевірити готовність, діставши безе з духовки і постукаючи по ньому пальцем. Глухий шарудливий звук свідчить про його повну готовності.

Related Posts