Чи можна сушити калину на зиму?

Одним із добрих способів заготівлі калини на зиму є сушіння.. Сушити калину можна в духовці чи електросушарці. Суху калину зберігають у сухому темному, прохолодному місці, у скляних чи жерстяних банках.

Влийте воду та промийте ягоди. Потім воду злити, ягоди викласти на паперову серветку, видаляючи зайву вологу. Розкладіть ягоди на деку або піддоні електросушарки, якщо будете сушити їх у ній. Просушіть 40-50 хвилин при температурі 70-80 градусів, злегка прочинивши дверцята духовки.

Її не можна вживати людям, схильним до тромбоутворення, зниженому тиску, при загостренні захворювань шлунково-кишкового тракту, а також вагітним. Через високий вміст пуринів вона протипоказана при подагрі та хворобах нирок. Доведено, що ягоди калини вбивають плісняву, бактерії і навіть застудні віруси.

Помістити калину у глибоку миску, залити теплою водою та залишити на 10-15 хвилин. За цей час ягоди добре відмокнуть і очистяться від пилу бруду та павутиння. Можна, можливо додатково пару разів змінити воду, дбайливо перебираючи ягоди калини руками. Відкинути калину на друшляк, почекати, поки вся вода повністю стіче.

Related Posts